R&C

Diamond Jewellery since 1947R&C staat voor Rodrigues & Cohen, 2 jonge ondernemers die na de tweede wereld oorlog de handen in elkaar slaan en een Juwelen firma startte in de diamantbeurs te Amsterdam. Was hun specialiteit in de begin jaren het ontwerpen en vervaardigen van exclusieve brillant sieraden, in de jaren 60 ontwikkelde zij als eerste het 'groeibriljant' fenomeen. Een systeem dat helemaal op de Nederlandse markt was toegespitst en ook hier alleen succesvol werd. Het uitgangspunt was dat de diamant nooit beschadigd kon worden en daardoor altijd nieuw bleef. Zo ontstond het idee dat men een sieraad kocht met een kleine briljant en deze na verloop van tijd omruilde met een bijbetaling voor het zelfde sieraad maar dan met een grotere briljant. In de jaren 60, 70 en 80 was dit een van de meest verkochte sieraden in Nederland.
 

R&C bied deze mogelijkheid nog steeds als een van de weinige in Nederland, maar de collectie sieraden is enorm uitgebreid met vele eigentijdse modellen.
 

De kwaliteit is top en de mogelijkheden legio, een aanrader voor de liefhebber van sieraden, die niet direct een groot bedrag wil betalen maar uiteindelijk een mooi sieraad wil vergaren.

Vaessen R&C sieraden Heerlen