Lapponia

Op en top fins design
Finnen die de juwelierswereld in de 60er jaren op zijn kop zetten. De firma Lapponia is een Finse juwelen groothandel die in 1960 de beeldhouwer Bjorn Weckstrom juwelen liet ontwerpen in Goud, zilver en brons.


De vormgeving is geïnspireerd door het Lapland goud ; de matte en zachte uitstraling die dat goud heeft wordt vertaald in deze nieuwe collectie die direct een groot succes werd en al snel heel veel liefhebbers in vele landen maakte.

Bjorn Weckstrom werd beroemd, hij werd zelf professor aan de universiteit van Helsinki en is voor Finland een van zijn bekendste kunstenaars geworden die nog steeds sieraden ontwerpt maar ook beeldhouwwerken.

Wij waren al vroeg bij de verkoop van deze nieuwe trend betrokken en hebben met heel veel succes dit merk in onze omgeving verkocht. Enkele jaren geleden hebben wij zelfs een thema avond georganiseerd met als hoofd gast Bjorn Weckstrom die in onze zaak enkele lezingen heeft gegeven over de manier waarop hij zijn ontwerp gestalte geeft.

Op dit moment werken 5 verschillende ontwerpers voor dit merk, allen met hun eigen visie op juwelen. Het zijn nog steeds in het oog springende sieraden, die je fantastisch vind of er helemaal niets in ziet een tussen weg is er gewoon niet. De dragers van Lapponia vertellen iets over zich zelf via deze prachtige creaties.
Vaessen Lapponia sieraden Heerlen