Chopard

Are You Happy Diamonds?


 

De bakermat van dit merk ligt in Zwitserland waar eind 19e eeuw de fam. Chopard een uurwerk fabriek runde in het hogere segment van de markt. De ware grote doorbraak kwam toen in 1962 Karl Scheufele de fabriek van de fam. Chopard overnam. Hij kocht al vele jaren de uurwerkjes van deze horlogemaker in Zwitserland voor zijn eigen fabriek in Pforzheim. Vanaf dat moment bracht hij de uurwerken niet meer onder zijn eigen naam op de markt maar onder de naam CHOPARD . Hij zou het merk zijn wereld faam geven.

Wij ontdekte het merk, als een van de eerste in Nederland, in 1969 om haar elegante damespols horloges met mooie vormgeving en van zeer goede kwaliteit. In 1975 introduceerde Chopard de 'Happy Diamond' collectie (horloges en juwelen). Men dacht in eerste instantie dat het een eenmalige collectie zou zijn. Naderhand bleek het uit te groeien tot het grootste succes van het merk. In een klap behoorde Chopard tot de wereld top.

In de 80er jaren ontwikkelde men steeds mooiere en ingewikkeldere uurwerken, hierdoor werd Chopard ook op uurwerk techniek een wereld speler. De uurwerken van Chopard voldoen aan de hoogste eisen die men in Zwitserland aan uurwerken stelt. Ook hier is het merk toonaangevend en leidend. De L.U.C. uurwerken zijn juweeltjes om te zien en zijn dan ook een waardevolle investering voor de toekomst.

Klik hier voor de Chopard sieraden collectie.
Vaessen Chopard Sieraden Heerlen